NMR:s kassör betala privat skuld på 100 000 med medlemskassan


VÅLDSHÖGERN | Nazistiska NMR:s kassör har använt medlemskassan för att betala av privata skulder på över 100 000 kronor, framgår det av uppgifter från Skatteverket. Nu utreds NMR för skattefiffel av Skatteverket.

Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen utreds av Skatteverket för misstänkt skattefiffel. Nazistorganisationen saknar sedan en tid tillbaka ett eget bankkonto. Men det har NMR löst genom att sätta in organisationens pengar på kassören Jesper Anderssons bankkonton. De senaste åren har han haft åtminstone tio bankkonton, skriver Skatteverket i dokument som skickats in till Förvaltningsrätten i Falun.

NMR utreds av Skatteverket för skattefiffel
Expressen kan nu avslöja att Skatteverket har upptäckt inbetalningar på 5,6 miljoner kronor på NMR:s kassör Jesper Anderssons konton, inbetalningar som inte har fått någon förklaring.

Från 2015 till 2017 flyter det totalt in 7,6 miljoner kronor på Jesper Anderssons bankkonton. 700 000 kronor är från hans arbetsgivare, och 1,2 miljoner kronor från Anderssons enskilda postorderverksamhet.

”Övriga 5,6 miljoner kronor som flyter in på kontot kan inte utifrån Anderssons uppgifter hänföras till honom”, skriver Skatteverket. Skatteverket noterar flera tveksamma överföringar mellan Jesper Anderssons bankkonton.

Under 2016 görs det insättningar från NMR:s ”Fånghjälpen” på totalt cirka 200 000 kronor till av Jesper Anderssons bankkonton. Från samma konto gör Andersson samma år utbetalningar till sitt privata skattekonto på 33 000 kronor. Från ett av Anderssons konton, dit nazisternas propagandaorgan Nordfronts prenumeranter kan göra insättningar, görs 2017 en överföring på 74 000 kronor till ett annat av Anderssons konton, för att därifrån betala Anderssons skatteskuld.

Fd NMR-ledaren Klas Lund utreds också för skattefiffel
Skatteverket utreder dessutom den tidigare ledaren för nazistorganisationen, Klas Lund, eftersom han för inkomståren 2012 till 2016 inte redovisat några intäkter – samtidigt som han inte kunnat förklara hur han klarat sina privata levnadskostnader.

Enligt Skatteverkets utredning står den tidigare nazistledaren Klas Lund som ordförande för propagandaorganet Nordfront.

I höstas rapporterade SvD och Aftonbladet, i en gemensam granskning, att just Klas Lund, enligt uppgift till tidningarna, hade fått utbetalningar från nazistorganisationen, som han därefter inte redovisat till Skatteverket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s