Löven höjde månadslönen med 4000 kr – Ett hån mot landets alla USK:or

KLASSAMHÄLLET | Statsministern Stefan Löfven höjde sin månadslön med 4000 kronor och de andra ministrarna höjde sin med 3000 kronor. De som åter blev förlorarna i lönesättningen är undersköterskor på vårdgolvet.

Statsrådens arvoden höjs den 1 juli efter beslut av Statsrådsarvodesnämnden. Arvodet till statsministern höjs med 4 000 kronor per månad till 172 000 kronor. Arvodet till övriga statsråd höjs med 3 000 kronor per månad till 136 000 kronor.

Löneglappet allt större
Glappet mellan ministrarna i Riksdagen och vanligt folk som sliter i vården, i skolan, i omsorgen, kör kollektivtrafik eller sliter vid städvagnen blir allt större. Stefan Löfvens löneökning är ett hån mot alla undersköterskor, elevstöd och andra som sliter varje dag på jobbet för att få välfärden att gå ihop. Undersköterskor fick nöja sig med 500 kronor i lönehöjning på månadslönen. En liten belöning för det enorma slit som dessa kvinnor och män gör varje dag för att få Sverige att fortsätta rulla på.

Statsrådsarvodesnämnden är en särskilt inrättad nämnd som på riksdagens uppdrag bestämmer statsrådens arvoden och avgångsersättningar. Nämndens ledamöter är före detta kanslichefen Ove Nilsson, ordförande, före detta hovrättspresidenten Gunnel Wennberg och före detta riksdagsdirektören Anders Forsberg. Sekreterare är kammarrättsrådet Cecilia Bohlin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s