NMR-ledare utreds för bristande djurhållning

VÅLDSHÖGERN | Kalvar och tjurar som står i gödsel upp till knäna, det mötte djurskyddsinspektörerna på nazistledaren Jimmy Anderssons gård utanför Skara samtidigt som NMR vill öka straffvärdet för brott mot djur.

Jimmy Andersson kandiderar till riksdagen för Nordiska motståndsrörelsen som vill ha hårdare straff för brott mot djur. Nu utreds nazistledaren för brott mot djurskyddslagen och utreds för djurplågeri, vilket GT var först med att berätta.

I Nordiska motståndsrörelsens partiprogram står att ”Människan har ett särskilt ansvar att inte orsaka andra djur onödigt lidande” och NMR vill öka straffvärdet för brott mot djur. Den västsvenske nästeschefen Jimmy Andersson driver lantbruk utanför Skara och har runt 40 nötkreatur och närmare 50 får.

När polisen besöker gården den 25 maj i år möts de av kalvar och tjurar som står i gödsel upp till knäna, får med toviga pälsar och slaktrester och djurkadaver på gårdsplanen. Polisen gör en anmälan till länsstyrelsens djurskydd som nu utreder ärendet.

Till länsstyrelsens djurskyddsinspektör förklarar han att han inte kunnat ta bort gödseln eftersom en maskin gått sönder, och att han har fullt upp med skörden och därför inte hunnit strö med ny halm i boxar och ligghallar.

Foto: Polisen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s