NMR försökte provocera fram bråk med elever – blev ett fiasko

VÅLDSHÖGERN | NMR-aktivister ställde till med bråk utanför Tumba Gymnasium. De var maskerade, bar flaggor, tände bengaler och skrek rasistiska slagord.

Runt 12-tiden på fredagen dök 15-20 nazister upp utanför Tumba gymnasium. Flera samtal till polisen vittnade om ett tjugotal personer utanför Tumba gymnasium. Enligt vittnena tände de bengaler och bar flaggor samt uttryckte ord som innebär hets mot grupp.

Michael Åkerholm från beredskapsgruppen i Botkyrka kommun såg till att kommunens bevakningsföretag skickade väktare till Tumba gymnasium. Han berättar att det var nazister från Nordiska motståndsrörelsen, NMR, som var på skolgården. De ska skrikit att de var trötta på invandringen och försökte provocera eleverna att komma ut.

Enligt uppgift ska inga elever funnits på skolan då en stor grupp tog studenten igår 7/6 och om de var elever kvar på skolan brydde sig ingen om NMR-aktivisterna utanför och deras uppmaning. En lärare ska ha skrämt nazisterna på flykt som var på väg och lämna området när polisen anlände. Polisen utreder även händelsen som brott mot ordningslagen eftersom demonstrationen inte hade tillstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s