Konservativa högern stänger sju moskéer och utvisar 60 imamer

ÖSTERRIKE | Konservativa högern som styr Österrike stänger sju moskéer och flera imamer utvisas från Österrike i ett tillslag mot ”politisk islam”. En del i att misstänkliggörande av landets minoriteter.

Konservativa högern styr i Österrike. Ett land och ett samhälle som håller på att slitas sönder av rasism, misstänkliggörande av landet minoriteter och högerpolitik med ökade klassklyftor. Av Österrikes 8,8 miljoner medborgare är drygt 600 000 muslimer, de flesta med turkiska rötter.

Nu går högern åt en av landets minoriteter igen och stänger nu sju moskéer. Man passar också på att utvisa ett 60-tal imamer.

– Parallella samhällen, politisk islam och radikalisering har ingen plats i vårt samhälle, säger landets förbundskansler Sebastian Kurz.

Som integrationsminister bidrog Kurz 2015 till en lag som förbjuder utländsk finansiering för religiösa grupper, vilket även innebar att muslimska föreningar blev skyldiga till att ha en grundläggande positiv syn på det österrikiska samhället. Ifrågasätta rådande klassamhället får man inte.

Det kan röra sig om så många som 60 imamer som får lämna landet om de visar sig vara skyldiga till att ha tagit emot pengar från utlandet.

– Det här är bara början, säger vicepresidenten och FPÖ:s partiledare Heinz-Christian Strache.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s