Star Wars-stjärna lämnar Instagram efter rasism och trakasserier

KULTUR | Star Wars-stjärnan Kelly Marie Tran har utsatts för ett grovt rasistiskt drev med sexistiska undertoner på Instagram. Hu har stjärnan fått nog.

Star Wars-stjärnan Kelly Marie Tran har raderat alla sina inlägg på Instagram efter att i månader ha utsatts för rasism och sexism i sociala medier, skriver Variety. Kvar finns bara en svartvit profilbild och texten ”Afraid, but doing it anyway”, det vill säga ”Rädd, men gör det ändå”.

Kelly Marie Tran, som spelade Rose Tico i “Star Wars: The Last Jedi”, är den första icke-vita kvinna som haft en huvudroll i den ikoniska filmserien. Men responsen har varit hård från vissa Star Wars-fans som kritiserat Kelly Marie Tran för allt från hennes rollprestation till hennes utseende och ursprung.

I ett inlägg på Twitter försvarar filmens regissör Rian Johnson stjärnan och refererar till vissa fans som ”manbabies”, enligt BBC. Johnson skriver också i ett inlägg att den stora majoriteten av Star Wars-fans kan både gilla och ogilla saker men med ”humor, kärlek och respekt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s