53-årig man från Landskrona dömd för hets mot folkgrupp

HATET PÅ NÄTET | 53-årig man från Landskrona dömdes av Lunds tingsrätt för hets mot folkgrupp efter publicering av flera antimuslimska bilder med grovt våldsinslag.

En 53-årig man dömdes igår vid Lunds tingsrätt för att i april och maj förra året publicerat flera bilder på Facebook som hetsar mot muslimer. Det skriver SVT-Helsingborg. Bland annat påstods att muslimers hjärnor består av avföring.

Mannen menar att hans bilder riktas mot islamister och att en hotfull bild med ett kikarsikte över en muslimsk mans ansikte var riktat mot den specifik individen. Han har dock också sagt i förhör att han ville ”visa sitt förakt för islam och hur man mördar i dess namn.”

Bilderna publicerades i en sluten Facebook-grupp med 3742 medlemmar. De har haft möjlighet att ta del av mannens publiceringar. Eftersom det är osäkert hur många som faktiskt tagit till sig meddelandena anser Lunds tingsrätt att brotten bör bedömas som ringa.

Mannen döms att betala 120 dagsböter om 250 kronor, sammanlagt 30 000 kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s