S-politiker avgår efter flera hot mot hennes familj efter Samhällsnytts uthängning

HÖGERMEDIA | Hot och trakasserier fick socialdemokraten Lottie Fallman att lämna alla sina politiska uppdrag i Söderköping. Det efter att SD-tidningen Samhällsnytt hängde ut politikern har hoten haglat in.

Enligt Lottie Fallman berodde avhoppet på att hon själv och hennes familj trakasserats under lång tid. Det hela eskalerade enligt henne när högertidningen Samhällsnytt som tidigare gick under namnet Avpixlat. Högertidningen som är knuten till Sverigedemokraterna började skriva om henne. I artiklarna hävdas att Lottie Fallman aktivt har stöttat en dömd asylsökande. Tidningen är känd för att inte hålla sig till sanningen utan färgar artiklarna efter eget syfte.

Lottie Fallman har fått ta emot någonstans mellan 300 och 400 hot. Det har varit via mejl, postade brev, lappar stoppade i brevlådan, kommentarer i sociala medier, telefonsamtal och på flera andra sätt. Många med grova sexuella anspelningar. Det senaste hotet kom bara någon dag innan NT som var först med nyheten publicerade artikeln. Det är polisanmält och förundersökning är inledd om olaga hot. Hon berättar att hennes familj också har blivit hotad. Hon har anmält tre av artiklarna i Samhällsnytt. Samtliga för ärekränkningsbrott. Enligt polisen lades en av anmälningarna ned förra året. De två andra är upprättade i år. I båda fallen är förundersökning inledd. I båda fallen finns en person som är misstänkt. Hoten har Lottie Fallman inte anmält. Varje hot kräver en anmälan. Hon orkade inte skriva 300 anmälningar.

– Det är gräsligt det som Lottie har fått stå ut med. Jag är övertygad om att det är hennes engagemang för flyktingar som är grunden till allt. När det här hände tog man chansen att klämma åt henne, säger en politiker som vill vara anonym.

Var femte politiker i kommunfullmäktige i Söderköping har någon gång blivit hotad. Det visar den enkät. Majoriteten är kvinnliga politiker som hotas. Men gemensamt för de flesta är att de har varit knutna till aktuella händelser.

4 kommentarer

 • Att Sverige accepterar den här typen av nazistisk aktivitet är förödande, folket kommer vara tvungna att ta maken i sina egna händer för att ta kontroll över den skenande situationen på högerkanten.

  Gilla

 • Allvarligt hot mot vår demokrati
  Vi måste hitta motåtgärder för detta

  Gilla

 • Ian Alberfeldt

  Det är ju synd att det blir på detta viset, hoppas att hon och familjen får nån sort stöd från sitt parti.

  Gilla

 • Den artikeln slår ju sönder demokratin! Så får det inte gå till! Att ge dig på en företrädare för ett parti är att ge sig på hela det öppna samhället! Detta måste beivras!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s