Lyxvillor i Vaxholm är inte anslutna till avloppsnätet – flyter överklass-skit i havet

ÖVERKLASSEN | Sexton lyxvillor i överklassområdet Vaxholm utanför Stockholm släpper ut sitt avloppsvatten rakt ut i havet. Nu flyrer det runt öar med överklassbajs utanför Vaxholm.

Förra året började inflyttningen i Småas nybyggda ”havsvillor” vid Pålsundet i Vaxholm. Småas parhus som såldes för mellan 5,9 – 9,1 miljoner kronor. Men en permanent VA-lösning fanns inte för avloppsvatten. Det skriver Mitti.se

När människor flyttat in i Småas nybyggda ”havsvillor” vid Pålsundet i Vaxholm började det dyka upp bajs i havsvattnet. En permanent VA-lösning fanns inte så avloppsvatten har släppts rakt ut i havet. Nu flyter det runt stora öar med överklasskit.

– Det lät som om någon öppnade en stor vattenkran. Sedan såg jag hur det sprutade ur dagvattenröret, berättar Lars-Ove Westlén, hamnkapten på Petersbergs båtklubb, som ligger nedanför parhusområdet Brf Pålsundsstrand.

Avloppsvatten från totalt 16 nybyggda lyxvillor i Vaxholm utanför Stockholm spolades rakt ut i havet, skriver Mitti.se. Villorna ska ha saknat en permanent lösning för vatten och avlopp. Nu flyter stora öar med bajs runt i havet. Händelsen utreds nu som miljöbrott.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s