Fattiga Rwanda sponsrar ett av världens rikaste fotbollsklubb

SPORT | Rwandas diktator lägger 350 miljoner kronor av statens pengar på ett treårigt sponsoravtal med Arsenal. Samtidigt som landets befolkning svälter och lever i fattigdom.

Rwandas diktator lägger 350 miljoner kronor av statens pengar på ett treårigt sponsoravtal med Arsenal. Summan räcker till en armbindel med texten ”Besök Rwanda”. Enligt myndigheterna i Rwanda kommer resultatet att bli ökad turism.

Samtidigt lyfter The Guardian fram att Arsenal är president Paul Kagames favoritlag. Kritiska röster menar att en envåldshärskare i ett av världens fattigaste länder använder statens pengar till att stötta en av världens rikaste fotbollsklubbar.

Utvecklingen i landet har till stor del byggt på utländskt bistånd och nu ifrågasätter politiker i flera länder, däribland Storbritannien och Nederländerna, varför man ska skicka pengar till ett land som i sin tur stöttar en framgångsrik fotbollsklubb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s