Undersökning: SD arbetarfientliga politik får starkt stöd av butikschefer

HÖGERN | Sverigedemokraterna blir allt tydligare ett parti för arbetsköpare och inte för arbetare. Det visar en undersökning bland butikchefer och butiksägare.

Tidningen Fri Köpenskap har gjort en undersökning bland handlare och butikschefer, där branschtidningen ställde frågan till 800 handlare och butikschefer vilket parti man avser rösta på i höstens riksdagsval. En klar majoritet av de 200 svarande, hela 50 procent uppger att Moderaterna kommer att få deras röst. Och där bakom tar Sverigedemokraterna en tydlig andraplats med nästan 25 procent av rösterna och tar därmed en allt med tydligt att partiet står på samma sida som arbetsköpare och kapitalet, inte på svenska arbetares sida.

Sossarnas högersväng gav inget resultat
Samtidigt som Sverigedemokraterna växer sig starka bland arbetsköparna, så är Vänsterpartiet och Miljöpartiet de största förlorarna i mätningen. Inte en enda av de svarande uppger att de tänker rösta på någon i den duon. Att arbetsköpare inte väljer Vänsterpartiet är ganska logiskt med partiet tydliga ställning för arbetarnas rättigheter, för LAS och trygga anställningar. Så V tar resultatet av undersökningen med ro. En tuff smäll för inte minst Miljöpartiet, som profilerat sig särskilt inom hållbarhetsfrågor, som också är en av branschens allra hetaste ämnen just nu.

Även Socialdemokraterna får anses vara en förlorare i mätningen, då de knappt uppnår fyra procent i mätningen även efter partiets högersväng i frågor om arbetsmarknad, för otrygga anställningar och attacken på strejkrätten.

Socialdemokraterna är därmed även är mindre än Kristdemokraterna. Centerpartiet som varit traditionellt sett starka inom branschen får i vår enkät 8 procent av rösterna. Noterbart är också att Icahandlarna varit allra flitigast av de svarande handlarna och butikscheferna.

Så här röstade de 200 svarande handlarna i Fri Köpenskaps enkät.

Läs hela undersökningen här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s