Forskare: Bli vegan det enskilt bästa för planeten

HÄLSA & MILJÖ | Det enskilt mest effektiva sättet att minska sin miljöpåverkan på jorden är att undvika kött och mejeriprodukter.

Det slår forskarna fast i vad som beskrivs som den hittills största analysen som gjorts av jordbrukets påverkan på miljön, skriver The Guardian.

Forskarna konstaterar att medan kött och mejeriprodukter bara står för 18 procent av produktionen av kalorier och 37 procent av produktionen av protein, så upptar det hela 83 procent av världens jordbruksmarker och står för 60 procent av jordbrukets utsläpp av växthusgaser.

”En vegansk kost är sannolikt det enskilt mest effektiva sättet att minska sin påverkan på planeten, inte enbart när det gäller växthusgaser utan också global försurning, övergödning, markanvändning och vattenanvändning”, säger forskaren Joseph Poore vid University of Oxford i Storbritannien, som lett studien.

Poore hävdar att en vegansk kost till och med är ”mycket mer effektiv” än att skära ner på flygandet eller köpa en elbil, då det senare bara påverkar utsläppandet av växthusgaser.

Läs mer om forskningen här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s