Polisens uppmaning: ”Sluta vara antirasist slipper du nazisternas trakasserier”

DALTANDE MED NAZISTERNA | En debatt har pågått i Dalarnas tidning sedan att NMR demonstrerade på 1 maj i länet och polisen gör allt för att försvara nazisternas rätt.

Polisen i Dalarna har i debattinlägg försökt utmåla att man bara försvarar demokratiska värden när de daltar med den våldsamma nazistsekten Nordiska motståndsrörelsen rätt att demonstrera. En i raden av tillfällen där medborgarnas yttrandefrihet kränks i förmån för nazisterna.

Men polisens debattinlägg får skarp kritik av antirasist aktiva i Dalarna att myndigheten lägga mer tid att uppmana medborgare att lägga ner sitt politiska arbete mot nazisterna för att slippa trakasserier och hot. Istället för att lägga tiden att bekämpa nazisternas våldsamhet och kriminalitet.

”När privatpersoner får ”rådet” att sluta engagera sig för att hoten och trakasserierna mot dem ska upphöra – vilket flera av mina vänner det senaste året fått av polisen i Dalarna – så är det ett kvitto på hur dåligt ni faktiskt skyddar demokratin.’

Det vittnar enbart om hur ni avser lätta er arbetsbörda, och att ni hellre ser ett mindre antal medborgare som står upp för allas lika värde än bekämpar den intolerans som faktiskt hotar demokratin.”

Läs We are Dalarnas replik på polisens debattinlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s