Kalmartränare skrev rasistiska inlägg och håna aidssjuka – sparkas

SPORT | Tränaren för Kalmar HC har skrivit flera rasistiska inlägg, hetsar mot Islam och hånar aidssjuka. Får nu sparken från klubben.

Det var P4 Kalmar som under onsdagen berättade att Duane Smith i minst tio inlägg ska ha skrivit främligsfientligt innehåll, bland annat ska han ha skrivit att ”Nigeria är världens aidshuvudstad” och ”Fuck Islam”.

Enligt ett pressmeddelande från Kalmar HC sent på onsdagskvällen är tränaren djupt ångerfull och säger att han inte insett sociala mediers genomslagskraft. Inläggen är raderade och tränaren har bett om ursäkt, men för klubben är det här är en allvarlig förtroendefråga och den uppkomna situationen ska nu diskuteras med styrelsen, skriver de i pressmeddelandet.

Nu på torsdagsförmiddagen meddelades  Kalmarklubben att tränaren sparkas. En viktig signal från hockeyklubben Kalmar HC. Ishockeyn har länge haft problem med dåliga attityd både på plan, i omklädningsrummen och på läktaren. Det är nått som sporten i stort behöver arbeta med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s