Video: Tiotusen technoälskare mot AfD demonstration

KULTUR | Just nu protesterar tiotusen techno-fans mot högerpartiet AfD och visa avsky mot rasistiska högerpartiet AfD. Protesten arrangeras av hundratal klubbar i Berlin som fått nog av rasismen.

Högerpopulistiska Alternativ för Tysklands (AFD) marscherar i dag i Berlin för att ”visa sin oro för Tysklands framtid”. Samtidigt väntas tusentals antirasistiska aktivister och techno-entusiaster fylla gatorna för att protestera mot främlingsfientlighet.

Den kanske mest spektakulära motdemonstrationen anordnas av ett 100-tal av stadens techno-klubbar under parollen ”kärlek och bas istället för AFD och främlingsfientlighet”. Med hjälp av båtar på floden Spree och en konvoj med lastbilar ska man ”dansa bort AFD”.

Jag är själv lyssnare av mycket techno och som technoälskare så blir man stolt att technoscenen tar så tydlig ställning mot högern som vill slita sönder samhället, sprider rasism, intolerans och hat. Hoppas på svenska technoscenen hade samma mod att ta tydlig ställning.

”Berlins klubbscen är allt som nazisterna inte är,” skriver arrangörerna i ett uttalande, och nästan 9 000 techno-fans har uppgett på Facebook att de tänker delta i manifestationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s