Högernationalisterna i AfD möttes upp av över 25000 motdemonstranter

BERLIN | När det tyska rasistiska högerpartiet AFD samlades i centrala Berlin i dag möttes de av tiotusentals motdemonstranter. AfD blev en liten minoritet som intog gatorna idag. 

Flera tyska medier rapporterar att så många som 5000 högernationalister deltog i AFD-demonstrationen och att över 25 000 människor slöt upp för att protestera mot högerpartiet AfD på något sätt. De tyska flaggorna vajade vid Brandenburger Tor när AFD i dag höll ett politiskt möte i hjärtat av Berlin. På andra sidan monumentet vajade flaggor som glittrade i silver och guld. Motdemonstranterna ville visa att de föredrar mångfald framför rasism.

Antifascister, Berlinbor och antirasister spelade technomusik så det ekade i huvudstaden. AfD dränktes i slagord och musik. Rasistiska högerpartiet Alternativ für Deutschland blev landets tredje största parti i höstens val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s