Sveriges Radio klippte bort opassande kritik av politikers felprioriteringar

KRÖNIKA | Idag blev jag censurerad av Sveriges Radio när jag kritiserade politikernas felprioritering i en intervju om förorten jag bor i. Politikerna har  byggt ett torg mitt centrumet istället för att motverka socialekonomisk utsatthet. Min kritik som bor i Klockaretorpet är oviktig för Sveriges Radio och allt är politiskt tillrättalagt.  

I fredagsförmiddag blev jag stoppad utanför närbutiken i Klockaretorpscentrum av en journalist från Sveriges Radio som ville ställa några frågor om vad jag som boende i Klocket tycker om det nya Idrottstorget i Klockaretorpets centrum som invigs under lördagen. Ett torg som säkert kostade en stor slant. Jag förklarade att jag både jobbar på skolan och bor i området. Jag ser positivt att området utvecklas, men…

I intervjun som var på cirka fyra-fem minuter ifrågasatte jag politikernas prioritering i området. Jag var kritisk till att politiker prioriterade att bygga ett dyrt torg i området än att istället se till att barn inte går hungriga, människor har tak över huvudet och se till att folk kan få gå till ett arbete. Journalisten ställde flera följdfrågor på min framförda kritik och jag fick flera gånger utveckla min kritik. Mitt hopp fanns att kritiken skulle få nått medialt utrymme.

När intervjun kommer på lördagen är vi tre som intervjuas. Jag var den enda som var kritisk till politikernas felprioritering och jag fick självklart minst utrymme i inslaget. Hela intervjun som var på 1:47 minuter långt. VD:n på kommunala hyresbolaget, Hyresbostäders fick störst utrymme och han öser lycka över hur allt nu blir så bra nu i Klockaretorpet efter ombyggnaden av torget.  Min kritik blev en kort mening på knappt 10 sekunder som SR klippt ihop och blev väldigt osammanhängande.  Min kritik och mina argument för en klasspolitik mot utanförskap, fattigdom och bostadslöshet klipptes bort av Sveriges Radios nu i valtider. Det gick inte igenom SR politiska filter. Allt ska soppas under mattan. För allt är så himla bra för alla i klassamhället Sverige.

Vd:n på kommunala hyresbolaget Hyresbostäder som styrs av politikereliten i Rådhuset menar i intervjun att kriminaliteten och droghandeln nu försvunnit från Klockaretorpets centrum efter ombyggnad av torget. Otryggheten minskar efter ombyggnaden. Det är ju inte helt sant då jag har tillgång till de utskick som görs till anställda på skolan som är granne med centrum och där går det att läsa i veckorapporteringen som går under namnet ”Samlad lägesbild” att droghandeln sker nu precis utanför Hyresbostäders egna kontor i Klockaretorpet som är placerade på baksidan av centrumet. Det är en flytt av den öppna droghandeln på cirka 50 meter från det nybyggda Idrottstorget. Alla de pengar som lagts på att renovera torget gav lite resultat. Jag tar hundpromenader runt centrum och det är mycket människor i omlopp och där också den kriminella gruppen återfinns. De har inte gått upp i rök.

Men nu har man byggt ett nytt torg i Klockaretorpet. Men staty och allt. Torget i sig är det inget fel på. Nu har politikerna och Hyresbostäder har löst alla socialekonomiska problem som råder i bostadsområdet. Kriminaliteten är försvunnen, fattigdomen bortblåst, ingen otryggheten och alla lever ett lyckligt liv i arbetarklassområdet Klockaretorpet. Ja, jag var ironisk. Kriminaliteten är kvar, fattigdomen är kvar, droghandeln har flyttat femtio meter, klassamhället består och alla socialekonomiska problem har nu soppas under mattan.

Här kan du läsa hela inslaget i P4-Östergötland
Ny mötesplats ska ge trygghet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s