Rekordmånga deltagare i Prideparaden i Norrköping – 4500 deltagare i år

NORRKÖPING | Årets Prideparad i Norrköping blev rekordstor med 4500 deltagare. Antalet deltagare ökar varje år och gatorna fylldes med regnbågsflaggor.

Prideparaden genom centrala Norrköping på lördagen var en svängande folkfest i regnbågens alla färger, med deltagare även från städer som Linköping och Stockholm.

– Det har varit askul. Stämningen var på topp och utmed Drottninggatan stannade väldigt många upp och tittade. Vädret var helt perfekt också, säger Tobias Holmberg, ansvarig för Pride Norrköping.

Nätverket East Pride hoppats på 5000 deltagare. Rekordet blev inte fullt så stort, men antalet människor var fler än i fjol i paraden som gick längs Kungsgatan, Norra Promenaden och Drottninggatan.

I spetsen höjdes feststämningen av Riot Samba, en orkestern från Stockholm där även några musiker från länet ingår. I paraden följde sedan omkring 30 olika organisationer och det märks att det är valår. Flera politiska partier deltog bland annat Socialdemokraterna, Liberalerna , Miljöpartiet, Feministiskt initiativ och Vänsterpartiet

Antifascister plocka ner homofobiska propaganda

Inför dagens Prideparad har lokala NMR-aktivister satt upp en banderoll med homofobiska budskap och hat mot hbtq-personer. Antifascister har varit uppmärksamma. Banderollen plockades ner och NMR-klistermärken rev ner av antifascisterna omgående. Nazisternas skit hann inte och ska inte sitta uppe särskilt länge. En del klistermärken har andra Norrköpingsbor redan varit på och rivit. Vilket är ett gott tecken att NMR inte har nått att hämta i Norrköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s