Nya massprotester mot liberalen Macron angrepp på arbetarklassen

FRANKRIKE | Tiotusentals människor intog gatorna i Paris och andra franska städer på lördagen i en massprotest mot liberale president Macron.

Demonstrationerna, som initiativtagarna kallar för en ”folklig flod”, genomförs på initiativ av ett sextiotal fackförbund, politiska partier och vänsterorganisationer rapporterar Le Monde. I fokus för demonstranternas vrede står Macrons reformplaner, som slår hårt mot arbetarna och arbetarklassen.

På presidentens dagordning står bland annat nedskärningar och avskedanden i den offentliga sektorn, förändringar av universitetsväsendet, och försämringar av de förmåner som anställda i det statliga järnvägsbolaget SNCF har åtnjutit.

I Paris marscherade tusentals från Gare de l’Est till Place de la Bastille under eftermiddagen, och i Marseille leder vänsterledaren Jean-Luc Mélenchon en manifestation. Flera tidigare franska presidenter och regeringar har fått rulla tillbaka sina förändringsplaner efter folkliga och fackliga protester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s