KD-politiker utesluten efter rasistisk kommentar om vårdarbetare

HÖGERN | En KD-politikern utesluts efter föraktfullt och rasistisk kommentar om mörkhyade vårdarbetare. Hon kommenterade en av tidningen Kommunarbetarens artikel.

Kommunalarbetaren publicerade nyligen en artikel om en ny avhandling från Stockholms universitet som visar att äldre som är i behov av äldreomsorg ibland väljer bort manlig och mörkhyad personal. Artikeln fick Bettina Stewart Billgren att reagera kraftigt och skrev: ”När ska vi ta till oss att äldre inte har något gemensamt med icke-vita och män?”. Vidare skrev hon ”Jag är ledamot i KD Bromma och egenföretagare inom äldreomsorgen och jag är inte nådig. En mörk färgad man kommer aldrig över min tröskel om jag har turen nog att bli så gammal.”

Bettina Stewart Billgren, som driver företaget Promenadsällskapet Walkie Talkie som erbjuder äldre promenader och olika kulturupplevelser, hänvisar sina åsikter till att hon är kristdemokrat. Hon sitter i partiets lokalavdelningsstyrelse i Bromma i Stockholm.

När Kristdemokraterna i Bromma fick höra talas om inlägget agerade de snabbt. Ella Bohlin, distriktsordförande i Stockholms stad sa till KA att hon blev chockad över åsikterna. Sent på tisdagen uteslöts kvinnan ur partiet. ”Personen i fråga är nu utesluten ur Kristdemokraterna. Vi är flera som har pratat med henne och hon ångrar sig”, skrev Ella Bohlin i ett sms till Kommunarbetaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s