MP i djup kris efter massavhopp – Går inte att rösta på Miljöpartiet i 50 kommuner

VALET 2018 | I över 50 av landets kommuner kommer det inte gå att rösta på Miljöpartiet i fullmäktigevalet i höst, som det ser ut nu.

Har du tänkt rösta på Miljöpartiet i kommunfullmäktige kan det bli svårt på en del håll. Partiet hställer inte upp på ett 50-tal kommuner i Sverige. Medlemstappet har gjort att partiet inte kan fylla platserna och man har inte beställt några valsedlar.

– Jag har ringt runt till alla medlemmar och jag har också ringt runt till andra människor som kan vara tänkbara och jag har inte fått något första namn, och det är sorgligt, säger Gunilla Schollin-Borg i Högsby, som suttit i kommunfullmäktige för Miljöpartiet i 30 år.

I förra valet nominerade MP företrädare i alla kommuner utom 15. Årets svaga uppställning kan inget av de andra partierna matcha. På andra plats kommer Kristdemokraterna som saknar kandidater i 34 av landets 290 kommuner, enligt Ekot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s