Video: Se när Jimmie Åkesson ljuger och vägrar ta avstånd från nazisternas våld

HÖGERN | Sverigedemokraternas partiledare stod i en Agenda i SVT och blåljög tittarna rakt upp i ansiktet. Jimmie förnekar att nazistiskt våld existerar och att hans egna partikamrater deltar i nazistiska aktiviteter eller stöttar naziströrelsen ekonomiskt.

I en partiledardebatt i SVT deltog alla partiledare och där lyfte Jonas Sjöstedt (V) problemet i Dalarna med en ökad hotbild från nazistiska organisationer som begår våldsbrott och arbetar aktivit att skrämma människor till tystnad. De var en problembild som Jimmie Åkesson inte vill se utan gick ut i ett försvarstal för nazisterna och försökte byta ämne.

Det har kommit ett flertal avslöjanden där SD-politiker avslöjats med kopplingar till den våldsamma nazistiska miljön, SD-politiker som deltar på nazistiska möten eller hur SD-politiker stöttat nazistorganisationer som Nordiska motståndsrörelsen (NMR) ekonomiskt. Det är något som Jimmie stod i debatten och blånekade. Istället försökte han byta ämne flera gånger då ämnet är mycket känsligt. Men han konfronteras flera gånger för sitt förminskande av nazisternas våld och terror.

Se när Jimmie Åkesson gör bort sig:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s