Stora brister på Citybanan – nu slår skyddsombud larm

STOCKHOLM | Säkerhetsrutinerna på Citybanan har varit för dåliga sedan invigningen förra sommaren. Det menar MTR i en skrivelse till Arbetsmiljöverket.

MTR, som sköter driften av pendeltågen i Stockholm, har via sina skyddsombud larmat Arbetsmiljöverket om säkerheten på Citybanan. Man menar att Citybanan har haft flera larm som har hanterats olika varje gång och att bristen på genomarbetade och tydliga instruktioner och rutiner skapar en stor oro hos MTR:s personal.

”Vid ett skarpt läge kommer bristen av rutiner och tydlighet skapa en situation som kan leda till allvarliga konsekvenser”, skriver man till Arbetsmiljöverket och ger exempel på tillfällen då stationerna har utrymts efter ett larm medan tågtrafiken fortsatt och vice versa. Detta då många olika aktörer är inblandade och personal fått olika instruktioner beroende på yrkesroll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s