Homofober i Oasrörelsen försökte frälsa RFSL under konfrontation

SKELLEFTEÅ | Homofober i Oasrörelsen rusade ut ur kyrkan och konfronterade RFSL som protesterade utanför mot den homofobiska rörelsen. Ett desperat försök att frälsa de homo, bi och transsexuella i RFSL. 

Oasrörelsen är en fristående del av Svenska kyrkan. Under helgen håller de konferens i S:t Örjans församling i Skellefteåhamn. Där talar bland annat en kvinna som tidigare jämfört homosexualitet med ett drogmissbruk.

Under lördagen protesterade ett 30-tal personer från RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, utanför. Under manifestationen kom flera personer fram och konfronterade dem.

– En handfull kom fram och ville frälsa oss. En person ville omvända oss, säger Linnéa Wikman, ordförande för RFSL i Skellefteå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s