Strykrädd NMR-aktivist åtalas för polismisshandel

VÅLDSHÖGERN | Strykrädd NMR-aktivist åtalas bland annat för polismisshandel. Nazisten Philip Olsson, 24, för att ha slagit polisen med sin megafon. 

Omkring 30 anhängare till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen hade en icke tillståndsgiven sammankomst på Medborgarplatsen i Stockholm i december förra året. När motdemonstranter kom till platsen uppstod tumult. En av poliserna på platsen berättar i förhör hur han tryckte bort demonstranter samtidigt som han uppmanade dem att backa.

En NMR-anhängare, som hade en megafon i handen, stirrade honom hatiskt i ögonen och gjorde en ”hammarrörelse”, berättar polisen. Han hann uppfatta något vitt ovanför sig innan det vita träffade honom med stor kraft i huvudet. Det gjorde ont och svartnade för ögonen och han blev yr.

Beväpnad med morakniv
Polisen greppade tag i personen som enligt honom utdelat slaget, och efter några sekunder grep hans kolleger den misstänkte gärningsmannen: Philip Olsson, 24, från Stockholm. Den attackerade polisen fick en sårskada i huvudet, blev sjukskriven i tre dagar och hade ont i huvudet och nacken i tre veckor. Philip Olsson, som hade en morakniv på sig när han greps, åtalas nu för våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen. I förhör förnekar han brott. I övrigt svarar han ”inga kommentarer” på polisens frågor, och uppger att han kommer att uttala sig under rättegången.

Tuff på nätet – Strykrädd nazist i tunnelbanan
De annars kaxiga nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen som sitter och hävdar sig på nätet visar sig inte vara så kaxiga ute i vardagen. Detta gäller även NMR-aktivisten som påstår sig kunna spöa blattepöbeln och AFA-packet ensamma. Verkligheten är en helt annan.

Men när aktivister från AFA-Stockholm stötte ihop med den nu åtalade nazisten Philip Olsson i Stockholms tunnelbana var det ett helt annat ljud i den darriga rösten på NMR-aktivisten

”Philip Olsson från NMR leker tuff på internet men törs inte kliva av tunnelbanan i Stockholm när en antifascist vill göra upp man mot man” skriver AFA-Stockholm på Twitter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s