SD öppnar dörren för nazisterna – NMR kan åter kuppa sig in med öppna vallistor

DALARNA | Sverigedemokraterna öppnar åter dörren till partiets nazistiska rötter och ger nazisterna i NMR möjlighet att ta SD-platser i kommunfullmäktige i Dalarna.

Sverigedemokraterna kan bereda vägen för nazistiska ledamöter i kommunfullmäktigen i Dalarna efter valet.  Det efter att partiet öppnat upp vallistor trots att man i länet har erfarenhet av att företrädare från NMR kuppat till sig SD-stolar.

I valet 2014 kuppade Nordiska Motståndsrörelsen med Pär Öberg ett SD-mandat i Ludvika kommunfullmäktige. Nästa val kan det hända igen i andra kommuner i Dalarna efter att SD:s öppnat upp vallistor.

NMR starkaste fäste
Det är i Nordiska motståndsrörelsen starka fäste Dalarna som Sverigedemokraterna öppnat upp sina listor i Rättviks och Leksands kommun, rapporterar Dalarnas Tidningar. Det innebär en risk för att Nordiska motståndsrörelsen, NMR, kan komma att försöka ta över mandat genom att på valdagen skriva in egna representanter på SD:s valsedlar.

Listorna har öppnats upp trots att Sverigedemokraterna tidigare lovat att stänga sina listor så att endast partiets godkända kandidater ska kunna väljas.

Men SD har stora problem att fylla sina stolar i kommunfullmäktige runt om i landet, många SD-politiker hoppar också av under mandatperioden och partiet slits sönder av interna maktkamper. Kvar står de som valt att lägga sin röst på Sverigedemokraterna som visar sig bli en bortkastad röst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s