Ockupationsmakten Israels brutala våld – Ett spädbarn bland de 58 dödade

PALESTINA | Ett spädbarn finns bland de döda efter gårdagens israeliska övergrepp på Palestinier. Minst 58 palestinier skjutits ihjäl av israeliska styrkor, medan 2 700 har skadats, av vilka 1 360 har skottskador.

Ett palestinskt spädbarn finns bland de döda efter gårdagens våldsamheter vid Gazaremsan, som beskrivs som de blodigaste på fyra år. Åtta månader gamla Leila al-Ghandour dog efter att ha exponerats för tårgas öster om Gaza stad, uppger palestinska sjukvårdsmyndigheter.

Myndigheterna uppger samtidigt att minst 58 palestinier skjutits ihjäl av israeliska styrkor, medan 2 700 har skadats, av vilka 1 360 har skottskador. Minst sex av de döda ska vara under 18 år.

Gårdagens våldsamma protester sammanföll med den kontroversiella invigningen av USA:s nya Israelambassad i Jerusalem, vilket skapat vrede hos palestinier som ser de östra delarna av Jerusalem som sin huvudstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s