Homofober river ner Pride-affischer på Öckerö

ÖCKERÖ | Flera av de som engagerar Öckerö Pride var ute och satte upp affischer under söndagseftermiddagen. Men klåfingriga homofober rev ner affischerna.

Högern vill gärna utmåla boende i förorten, särskilt män från muslimska länder som homofober. Homofobin finns i förorterna. Men homofobin är utbredd och är djupt förankrad i den svenska kulturen, inne i svenska städer, byar och ute på landsbygden. Så även ute på Öckerö ute i Göteborgs skärgård där hbtq-aktivister satt upp Pride-affischer. Men tidigt på måndagsmorgonen var de borta.  Klåfingriga homofober har slitit ner affischerna.

– Vi har ju inte jättemycket pengar, men vi har satt undan pengar för att kunna göra de här fina affischerna. Vi var väldigt glada för dem, säger Karin Sandström som sitter i styrelsen för Öckerö Pride.

Öckerö Pride hade polistillstånd att sätta upp affischer från och med söndagen 13 maj fram till dess att händelsen ska äga rum, den 26 maj. Så på söndagseftermiddagen gav sig flera av de engagerade ut för att sätta upp affischerna, men redan tidigt på måndagsmorgonen hade de försvunnit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s