Idag begravs syndikalisten Hasse Alfredson

INRIKES | Idag på förmiddagen begravs vänsterprofilen och filmskaparen, komikern och författaren Hans ”Hasse” Alfredson i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.

Hasse Alfredson var fram till sin död politisk medveten. Han hade hjärtat till vänster. Han har under en tid skribent på den syndikalistiska facktidningen Arbetaren och var prenumerant på tidningen ända in till döden.

Bland de som medverkar på begravningen finns pianisten och kompositören Monica Dominique, jazzmusikern Svante Thuresson, musikern Jan Allan, sångaren och pianisten Tina Ahlin och sångaren Tommy Körberg.

Körberg ska sjunga Alfredsons favoritlåt, Cole Porters ”True love”. Under ceremonin ska också ett stycke ur Hasse Alfredsons och Tage Danielssons revy och film ”Spader, madame” framföras.

– Det är inga sorgsamma saker. Det ville han inte ha. Det kommer bli mycket musik. Det kommer inte bli någon defilering som tar timmar. Vi vet vilka färger vi ska måla i så att säga. Glada färger, säger Körberg till Aftonbladet.

Hasse Alfredson avled den 10 september, 86 år gammal.

Läs också:
Dödsruna | Tack Hasse Alfredson för allt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s