Fd SD-veteran ställer upp i valet för nazistpartiet NMR i Boden

HÖGERN | Bo Nilsson var med och bildade Sverigedemokraterna i slutet av 80-talet. Nu ställer han upp för Nordiska motståndsrörelsen i valet.

70-årige Bo Nilsson som har dömts för misshandel, olaga hot och uppvigling ställer upp i kommunvalet i Boden 2018 för nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Just nu står han åtalad för hets mot folkgrupp efter att ha burit en nazistisk symbom.

Var med och bildade Sverigedemokraterna
Sverigedemokraters koppling till den nazistiska och rasbiologiska miljön är många sedan partiet bildades 1988. Sverigedemokraternas första ordförande var tidigare medlem i nazistiska Nordiska Rikspartiet (NRP) och SD:s kopplingar till naziströrelsen följer som en brun tråd genom tiden fram till idag. Många politiker, företrädare och medlemmar avslöjas för olika kopplingar till nazismen. SD:are som stöttat nazistiska organisationer som NMR ekonomiskt, begått brott med kända nazister och spridit rasbiologi på Flashback för att dra några exempel.

NMR-medlemmar som Bo Nilsson beskrivs av tidningen Expo som en veteran inom vit makt-miljön. Han ska också ha varit med och grundat Sverigedemokraterna i slutet på 80-talet, rapporterar SVT.

Foto: Youtube

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s