Därför behövs en röd gräsrotsmedia mer än någonsin

Gammelmedia och högerns alternativmedia håller sig inom högerns trånga åsiktskorridor i sitt försvar av klassamhället. Därför behövs en röd gräsrotsmedia av arbetare för arbetare som är en blåslampa på makteliten.

Allt fler medier köps upp och ägs av samma rika män. Spelaringen ingen roll vilken politisk färg tidningen har. Kritiken av klassamhället och dess baksidor är inte längre intressant så länge media inte kan sätta svaga grupper mot varandra.

Flesta tidningarna styrs antingen av partipiskan, näringslivet, högern eller av en rika snobbar. Få tidningar bevakar fackliga strider utifrån arbetarnas perspektiv eller vill berätta om arbetarklassens levnadsvillkor och vågar ifrågasätta det rådande klassamhället.

Även om der finns flera facktidningar så styrs de ofta av LO-pampar som äter vid samma bord som näringslivet vilket gör att tidningarna knappast speglar arbetarnas perspektiv. LO-pamparna vill inte gå i konflikt med kapitalet för att inte förstöra karriärsstegen när de byter planhalva och spelar för näringslivet istället.

De få röda tidningar är hårt hållna av partiledningen inom Sossarna och Vänsterpartiet. Det finns bra rapporteing från arbetarklassens verklighet och guld korn men det är alltid partipolitiskt färgat

Viktigt att det finns en oberoende röd gräsrotsmedia
Det är viktigt att det finns röd oberoende gräsrotsmedia som kan utmanar högerns åsiktskorridor. En media som är ifrån arbetarklassen och beskriver arbetarklassens verklighet. Folkets Nyheter vågar sätta fingret på klassamhället baksidor och arbetarklassens levnadsvillkor i förorterna och på jobbet eller en påtvingad arbetslöshet. Vi står alltid på arbetarnas sida i konflikten.

Swisha en valfri summa till Folkets Nyheter. Stöd röd oberoende gräsrotsmedia. Swisha till 0709372535